AMSTERDAM – Fulltime moeder zijn is geen baan waarbij je om vijf uur de deur achter je dicht kunt trekken om eens even lekker tot jezelf te komen. Recent onderzoek bevestigt wat elke moeder al weet; moeder zijn is meer werk dan een fulltime baan.

Dat meldt New York Post naar aanleiding van een enquête onder 2000 moeders met kinderen in de leeftijdscategorie vijf tot twaalf jaar, gehouden door de Amerikaanse levensmiddelenfabrikant Welch’s.

Uit een analyse van het wekelijkse schema van de moeders blijkt dat moeders de dag gemiddeld om 6:23 uur starten. Dat is ruim vóór de meeste mensen hun werkdag beginnen. De dag eindigt voor de meeste moeders pas wanneer ze alle taken hebben volbracht, of het nu gaat om loopbaangerelateerde taken of ouderschapstaken. En dat is vaak pas rond een uur of half negen

Niet veel banen vereisen een werkdag van veertien uur, maar voor de meeste moeders is dit toch echt de dagelijkse realiteit. Alles bij elkaar opgeteld maakt een moeder een werkweek van een maar liefst 98 uur, oftewel ruim tweeënhalf keer zoveel als de gemiddelde baan.

Uit het onderzoek bleek ook dat de gemiddelde moeder per dag maar één uur en zeven minuten tijd voor zichzelf heeft.

Op de vraag wat de moeders op de been houdt, antwoordden ze dat ze ’veel koffie drinken’ en ’een dutje doen’. Andere lifesavers blijken wijn, babysitters of familiehulp, Netflix, natte doekjes, afhaalmaaltijden, iPads, speelgoed en gezonde snacks.

 

Bron: telegraaf